(Română) Impresii și imagini de la Photo Perfetto, convenția de fotografie de la Sibiu

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Îmi place să merg la conferințe de fotografie. Întâlnești oameni mișto, faci schimb de idei, vezi abordări diferite care te pot inspira. De vreo 4 ani încoace, încerc să merg cam la toate. Și nu doar atunci când sunt invitat să fiu speaker…asta contează mai puțin…mereu vin fotografi foarte talentați de la care ai ce învăța.
Anul ăsta a fost mai greu…covidu’ a anulat unele conferințe, pe altele le-a amânat sau chiar întrerupt. Cu toate astea, am admirat curajul si ambiția lui Laurențiu de a nu se da bătut…după ce a trebuit să o amâne , să schimbe locația, să înlocuiască unii lectori bolnavi de covid sau care nu au putut ajunge în țară din cauza restricțiilor, a reușit să faca pâna la urma Photto Perfetto, și a ieșit tare fain.
Într-o atmosfera relaxată la muzeul Astra, au fost prezentări bine puse la punct și foarte diverse ca abordare. De la prezentarea foarte bine organizată și plină de informatii a lui Julius Paul ( by the way, din cauza ta fredonez într-una Luna Pătrată  ), până la emoția oferită de Alexander Lupașcu, Photo Perfetto a avut cam de toate. Am reîntâlnit prieteni vechi, am redescoperit fotografi pe care credeam ca îi știu ( Petrica Tănase m-a lăsat mut…știam ca a fost fotoreporter, dar abia acum am aflat cât de vastă și complexă este experiența lui).
În ultimii ani am cunoscut, intervievat sau fotografiat aproape toți fotografii buni și foarte buni din țară. Sau cel puțin așa credeam .
Despre Cristian Sabău auzisem, știam ce face, dar omul din spatele aparatului s-a dovedit mult mai complex si interesant decât mă așteptam. Iar Rotund Perfect ( Raluca și Florin) au fost așa faini încât mi s-a făcut rușine că nu știam cât sunt de buni . Cu ei am și făcut o plimbare pe aleile de la muzeu și i-am fotografit o țâră…până la sfârșitul săptămânii o să apară și fotografiile lor pe blog…tare mișto si funky „rotunzii”.
Mi-am facut un obicei să fotografiez speakerii de la conferințe cu hasselbladul pe film. De data asta am fotografiat digital, pentru că nu mi-au ajuns la timp filmele. Dar a ieșit bine…
Am fotografiat puțin spre deloc în timpul conferinței, dar i-am furat pe unii dintre ei câte 5 minute să facem niște portrete…așa simple, cum îmi plac mie…
Îmi pare rau că nu am apucat să fotografiez pe toți, dar promit că mă revanșez data viitoare…
PS: Fotografia cu Laur nu îmi aparține, am gasit-o în aparat, facută de unul din cursanții mei de la școala de fotografie, Ionut Jorovlea.
alin panaite (1)

alin panaite (2)

alin panaite (3)

alin panaite (4)

alin panaite (5)

alin panaite (6)

alin panaite (7)

alin panaite (8)

alin panaite (9)

alin panaite (10)

alin panaite (11)

alin panaite (12)

alin panaite (13)

alin panaite (14)

alin panaite (15)

alin panaite (16)

alin panaite (17)

alin panaite (18)

alin panaite (19)

alin panaite (20)

alin panaite (21)

alin panaite (22)