Ana & Emmanuel – French wedding with Romanian „spices“

Pe Ana o cunosc de mult timp – am crescut amândoi în liceul ăla fain din Botoșani – cu rock și pantaloni evazați – ascultând The Beatles, Doors și Led Zeppelin, pe vremea când nici măcar nu știam ce mama naibii sunt alea manele (să ne înțelegem, asta se întampla în ‘99 -2000, nu suntem chiar așa de bătrâni, de pe vremea Beatles-ilor…:)).
Pe Ana, destinul a dus-o departe, în sudul Franței, în Mende, o localitate boemă și cochetă, de care te îndrăgostești pe loc. Mai ales atunci când acolo îți întâlnești și jumătatea…
Pe alesul Anei îl cheamă Emmanuel – un tip extrem de liniștit și discret, dar mereu atent la oamenii din jurul lui.
Am primit cu bucurie propunerea de a fi fotograf la nunta lor, deși la început am avut ceva emoții, mai ales că era pentru prima oara când urma să fotografiez un mire pe care nu-l mai văzusem înainte și care nu vorbea deloc engleza sau italiana. El știa, poate, 3 – 4 cuvinte în engleză, eu mai țineam minte vreo 10 în franceză, deci în total știam împreună cam cât să formăm 2 propoziții….
Cu toate astea, lucrurile au mers impecabil! Ana a fost super chill, iar Emmanuel, atunci când o vedea, se transforma total…Era o plăcere să îi fotografiezi, iar cele 10 cuvinte în franceză erau dintr-o dată mai mult decât suficiente.
Nunta a fost așa cum ar trebui să fie toate evenimentele de acest fel – relaxată, emoționantă…Un aspect interesant, ușor diferit față de multe nunți din România, este acela că a fost foarte multă lume prezentă la cununia civila și mai ales la biserică (unde cred că au fost 300 de oameni – zici ca era un mic concert). Sunt momente importante, emoționante, care sunt cel puțin la fel de importante precum masa și dansul, pe care se pune foarte mult accentul la noi.
Asta nu înseamnă că, atunci cand ajunge la party, lumea nu se distrează, mai ales când majoritatea franceză e „condimentată“ cu ingrediente tradițional românești… Și atunci când nunta se termină cu fotografii, mirii și încă vreo 4 invitați care dau din cap pe AC/DC după o serie de shoturi, știi că ți-ai făcut treaba bine! Când mirele acela timid și introvertit te îmbrățișează și îți spune „good job“ (adică 2 din cele 4 cuvinte în engleza pe care le știa), ai convingerea că totul e decurs perfect!

fotograf nunta franta (1)

fotograf nunta franta (2)

fotograf nunta franta (3)

fotograf nunta franta (4)

fotograf nunta franta (5)

fotograf nunta franta (6)

fotograf nunta franta (7)

fotograf nunta franta (8)

fotograf nunta franta (9)

fotograf nunta franta (10)

fotograf nunta franta (11)

fotograf nunta franta (12)

fotograf nunta franta (13)

fotograf nunta franta (14)

fotograf nunta franta (15)

fotograf nunta franta (17)

fotograf nunta franta (18)

fotograf nunta franta (19)

fotograf nunta franta (20)

fotograf nunta franta (21)

fotograf nunta franta (22)

fotograf nunta franta (23)

fotograf nunta franta (25)

fotograf nunta franta (26)

fotograf nunta franta (27)

fotograf nunta franta (28)

fotograf nunta franta (29)

fotograf nunta franta (30)

fotograf nunta franta (33)

fotograf nunta franta (34)

fotograf nunta franta (35)

fotograf nunta franta (36)

fotograf nunta franta (37)

fotograf nunta franta (40)

fotograf nunta franta (44)

fotograf nunta franta (45)

fotograf nunta franta (46)

fotograf nunta franta (47)

fotograf nunta franta (48)

fotograf nunta franta (49)

z (1)

z (2)

z (3)

z (4)

z (5)