Photography Workshop

BANNER ALIN BUN


Va fi un workshop bazat pe tehnica fotografica.
Sunt cateva principii care cred ca stau la baza unui fotograf sigur pe el. Pentru ca da, inainte de toate, un fotograf trebuie sa fie sigur pe el. Si inainte de a face fotografii geniale, trebuie sa faca in mod constant fotografii bune si foarte bune.
Pentru asta, sunt cateva lucruri care stau la baza fotografiei si pe care , daca le intelegi, vei sti sa te descurci in orice situatie, oricat de dificila ar fi ea. Mi-au povestit unii fotografi incepatori de momente in care s-a blocat aparatul sau nu mai focusa ( mai tarziu si-au dat seama ca aparatul saracul nu avea nimic, era doar o greseala din partea lor), sau blitul ii arunca umbra urata pe fata, nu mai stia cum sa aseze mirii, etc.
Astfel de momente creeaza o stare de stress, de incordare si nesiguranta care te impiedica sa fii creativ.
De aceea consider ca trebuie sa stapanesti bine tehnica.
Si pentru ca va fi un volum mare de informatie, va exista si un suport de curs, unde notiunile sunt explicate si exemplificate. Vor exista si mai multe sesiuni de shooting, pe parcursul celor 3 zile, pentru a pune in practica lucrurile despre care vorbim ( atat in exterior , cat si pe locatie, evident, cu mire si mireasa).
Pentru a intelege o tehnica fotografica ea este prezentata, explicata, raspunzi la intrebari sau nelamuriri, o pui in practica, analizezi fotografiile si inveti din greseli. In felul asta intelegi bine si poti sa folosesti lururile invatate si in alte situatii.
Workshopul nu se termina dupa 3 zile. Pentru a fi sigur ca lucrurile au fost bine intelese, vom crea un grup pe facebook, unde veti avea de facut teme, vom analiza fotografiile facute si vom lamuri problemele de care te lovesti.
Vom discuta si lucruri care tin de branding, promovare, relatia cu clientul, social media, preturi ,cum sa-ti gasesti stilul in fotografie, postprocesare…. dar baza workshopului va fi tehnica:
– Ce este lumina si cum se formeaza imaginea pe senzor : tringhiul expunerii si raportul intre diafragma, timp de expunere si ISO.
– Timp de expunere potrivit in functie de distanta focala si specificul actiunii care trebuie surprinsa
– Cei trei factori care afecteaza profunzimea de camp si modul in care ii putem folosi in mod creativ
– Echipamentul foto : fullframe vs crop, cate si mai ales care obiective sa folosim, in functie de stilul de fotografiat, obiective fixe vs zoom
– Distanta focala si cum afecteaza ea o imagine (profunzime de camp, dilatarea sau compresia planurilor, amplificarea prim planului) . Cum sa folosesti creativ caracteristicele unui obiectiv , folosirea unui punct de statie si distante de fotografiere potrivita in functie de focala.
– Elemente de compozitie : cum sa pui un valoare un subiect, eliminarea detaliilor, echilibru si dinamism in fotografie
– Alegerea background-ului
– Ce ne atrage privirea intr-o fotografie si cum facem sa scoatem in evidenta ce ne intereseaza
– Ce ne distrage atentia si cum sa facem sa eliminam acele elemente ( lumina, profunzime, crop, punct de statie)
– Cum facem reflexii, siluete, fotografii cu timp lung de expunere si alte tehnici creative
– Focalizarea: ce mod de focalizare sa folosim in diverse momente din nunta , in functie de dinamica evenimentelor
– Cum sa folosim lumina naturala : cum sa o vezi si cum sa o folosesti creativ. Cum posingul trebuie sa tina cont de lumina.
– Cand se impune folosirea luminii artificiale ; flash vs lumina continua
– Cum sa combini lumina ambientala cu flash
– Cum ne pozitionam flash-urile in biserica sau la local
– Temperatura de culoare
– Cum sa surprinzi momente cheie ( cum sa fii pregatit fara sa intervii sau sa intrerupi un moment emotionant)
– Cum sa fotografiezi detalii: principii de baza in macrofotografie, exemple de cum sa fotografiezi inele in timp foarte scurt
– Posing: cum sa te folosesti de posing fara sa faci fotografia sa para falsa sau rigida, greseli frecvente in posing-ul de cuplu, cum sa fotografiezi grupuri; dar mai ales cum sa creezi o atmosfera si o fluditate in fotografiere fara frica de a ramane „ fara pozitii”
– Cum poti sa te dezvolti ca fotograf de nunta facand alte genuri de fotografie
Cum sa editezi astfel incat sa mai si dormi noaptea 🙂

Linkuri :