Photography Workshop

Sunt câteva principii care stau la baza unui fotograf sigur pe el. Pentru că , înainte de toate, un fotograf trebuie să fie sigur pe el. Și înainte de a face fotografii geniale, trebuie să facă in mod constant fotografii bune și foarte bune.
Am auzit multe povești „horror” despre aparate cărora le ”sare” focusul, blițul care strică atmosfera ( daca îl folosești necorespunzător, chiar așa e), despre panica de a rămâne fără poziții în care să-ți așezi mirii la ședinta foto.
Astfel de momente creeaza o stare de stress, de încordare și nesigurantă care te împiedică să fii creativ.
De aceea consider ca trebuie să stăpanești bine tehnica.
Și pentru că va fi un volum mare de informație, va exista și un suport de curs, unde noțiunile sunt explicate și exemplificate. Vor exista și mai multe sesiuni de shooting, în fiecare zi, pentru a pune in practică lucrurile despre care vorbim ( atât in exterior , cât si pe locație, evident, cu mire si mireasa).
Pentru a întelege o tehnică, ea este prezentată, explicată, raspunzi la intrebări sau nelămuriri, o pui in practica, analizezi fotografiile și înveți din greșeli. În felul ăsta, întelegi bine și poți folosi lucrurile învațate și în alte situații.
Workshopul nu se termină după 3 zile. Pentru a fi sigur că lucrurile au fost bine întelese, vom crea un grup pe facebook, unde veți avea de făcut teme, vom analiza fotografii și vom lămuri problemele de care te lovești.
Știu că multe din lucrurile enumerate mai jos vă sunt cunoscute, dar, din feedback-ul primit de la cursanții școlii de fotografie, dar și de la workshopurile de până acum, e suficient sa îți lipseasca căteva noțiuni sau principii tehnice pentru a se crea haos. Atunci cand lipsesc căteva piese dintr-un puzzle, nu poti vedea imaginea de ansamblu.

Următoarele 2 workshopuri sunt în Constanţa , pe 13-14 august şi în Sibiu , pe 19,20,21 noiembrie.

Vom discuta și lucruri care țin de branding, promovare, relația client – fotograf, social media, prețuri , cum sa-ti gasesti stilul in fotografie…. dar baza workshopului va fi tehnica:
– triunghiul expunerii și raportul între diafragma, timp de expunere si ISO. Moduri de măsurare a expunerii: în ce situații folosim spot sau matricial
– Timp de expunere potrivit in funcție de distanța focală și specificul acțiunii care trebuie surprinsă
– Cei trei factori care afectează profunzimea de camp si modul in care ii putem folosi in mod creativ
– Echipamentul foto : fullframe vs crop, câte și mai ales care obiective să folosim, in funcție de stilul de fotografiat, obiective fixe vs obiective cu focală variabilă.
– Distanța focală și cum afectează ea o imagine (profunzime de câmp, dilatarea sau compresia planurilor, amplificarea prim planului) . Cum să folosesti creativ caracteristicele unui obiectiv , folosirea unui punct de stație si distanțe de fotografiere potrivite în funcție de focală.
– Elemente de compoziție : cum să pui în valoare un subiect, eliminarea detaliilor, echilibru și dinamism in fotografie
– Alegerea background-ului
– Ce ne atrage privirea într-o fotografie și cum facem să scoatem in evidență ce ne interesează
– Ce ne distrage atenția și cum să facem să eliminam acele elemente ( lumina, profunzime, crop, punct de statie)
– Cum facem reflexii, siluete, light painting, fotografii cu timp lung de expunere si alte tehnici creative
– Focalizarea: ce mod de focalizare să folosim în diverse momente din nunta , în funcție de dinamica evenimentelor
– Cum să folosim lumina naturală : cum să o vezi și cum să o folosești creativ. Cum posingul trebuie să țină cont de lumină.
– Când se impune folosirea luminii artificiale ; flash vs lumina continuă
– Cum să combini lumina ambientală cu flash.
Cât de repede se pierde lumina in funcție de distanța pâna la subiect : inverse square law
– Cum ne poziționăm flash-urile in biserică sau la local
– Temperatura de culoare
– Cum să surprinzi momente cheie ( cum să fii pregatit fără să intervii sau sa intrerupi un moment emoționant)
– Cum să fotografiezi detalii: principii de baza in macrofotografie, exemple de cum să fotografiezi inele in timp foarte scurt
– Posing: cum sa te folosesti de posing fără să faci fotografia să pară falsă sau rigidă, greșeli frecvente in posing-ul de cuplu, cum să fotografiezi grupuri; dar mai ales cum să creezi o atmosfera si o fluditate in fotografie fără frica de a ramâne „ fără pozitii”
– Cum poți să te dezvolți ca fotograf de nunta și să îti gasești insirație în alte genuri de fotografie

Cum să editezi astfel încât să mai și dormi noaptea!

Linkuri :